Ce trebuie sa mancam pentru a avea o minte agera

ce trebuie sa mancam Ce trebuie sa mancam pentru a avea o minte agera

Ce trebuie sa mancam pentru o mai buna functionare a creierului

Grasimi. Dar nu orice fel. Grasimile joaca un rol major in ceea ce priveste buna functionare a creierului, iar un studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universite Laval din Quebec si publicat in Journal of Neurochemistry a descoperit, in urma unui experiment, ce tip de grasimi trebuie sa mancam pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii cognitive. Si, dupa cum probabil te asteptai, raspunsul corect este… grasimi mononesaturate!

Iata ce trebuie sa mancam pentru a ramane tineri!

Conform Psychology.com, studiul a comparat efectul grasimilor mononesaturate din ulei de masline si de canola cu cel al grasimilor polinesaturate din carne, peste si legume in ceea ce priveste o varietate de schimbari biochimice si proprietati electrice ale celulelor din regiunea creierului responsabila cu invatarea si memoria.

Cele doua diete testate contineau un total de grasimi de 5%, doar tipul de grasimi fiind diferit – mononesaturate sau polinesaturate -, in rest respectand acceasi proportie de carbohidrati, proteine, fibre, vitamine si minerale. Dupa 11 luni, rezultatul studiului a fost cat se poate de evident: dieta bogata in grasimi mononesaturate a imbunatatit semnificativ capacitatea de memorare a subiectilor, a incetinit declinul cognitiv in cazul persoanelor in varsta si a redus considerabil riscul de Alzheimer. O dieta cu un continut mare de grasimi mononesaturate este cunoscuta si sub numele de “dieta mediterana”.

Un alt motiv pentru care trebuie sa mancam cat mai des alimente cu un continut ridicat de grasimi mononesaturate este acela ca o astfel de dieta creste productia si eliberarea de acetilcolina, neurotransmitator de la nivelul sistemului nervos central si periferic, enential in procesul de invatare. O diminuarea a productiei de acetilconina  conduce la pierderi de memories sau chiar la aparitia unor boli grave, cum ar fi Alzheimer.

De ce trebuie sa mancam alimente bogate in grasimi mononesaturate

Insa grasimile mononesaturate nu doar ca ne ajuta sa ramanem ageri si sa ne pastram amintirile intacte, dar ne apara si de bolile cardiovasculare si reprezinta un aliat de nadejde impotriva grasimii corporale, in special a celei din zona abdomenului.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum poti scapa de burtica printr-o dieta bogata in grasimi mononesaturate, click aici.Puteti posta un comentariu.

Parerea ta

E nevoie de autorizare, pentru a posta un comentariu.